KAPCSOLAT       TERVEZÉS       REFERENCIÁK       GALÉRIA       DESIGN

 

Artes Belsőépítész Tervező és Kivitelező Kft.

Belsőépítészeti tervezés

Interior Design    -   室内设计

2017 február

 

Rólunk írták: - Newspaper articles about us - 关于我们的报纸文章

Szalai Anna, Népszabadság 2003. május 29.

Ragyog a nap. Szellő sem rebben. A kék horizonton feltűnik egy motor. Fiatal pár érkezik a faházhoz. A fiú egy székre rogyva dobozos sört bont. A lány pakolászni kezd: farmer, cipő, póló kerül a polcokra. Ezt az életérzést szerette volna tükröztetni boltjában egy Váci utcai kereskedő. Két iparművész - Herédi Győző és Selmeczi György - pedig fába, üvegbe és fémbe zárta az álmot. Az üzlet nagy siker lett.

Az ízléses belsőépítészeti megoldások nem feltétlenül kerülnek többe, mint a fantáziátlan polc- és pulttenger - jegyzi meg
Herédi Győző -, viszont sokkal kellemesebbek a szemnek. A külcsín önmagában nem hajt hasznot. Ám ahová szívesebben betérünk nézelődni, ott nagyobb valószínűséggel vásárolunk majd. A bolt - akár szeretnénk, akár nem - tulajdonosa tükörképe. Ha ő igényes, az üzlete is az. Egyenállványokkal és sablonmegoldásokkal aligha érhetjük el a kívánt hatást, pedig ritkán kerülnek kevesebbe, mint a belsőépítészek által tervezett terek.
A nemzetközi kereskedelmi láncok hazai üzletei az anyacég sablonjára formálják saját képüket. A futószalagterv hűen tükrözi a fővállalkozás gondolatvilágát, a magyar sajátosságokra azonban egyáltalán nincs tekintettel.

A
Herédi -Selmeczi páros az olcsóság mintapéldájaként említi az Asia Center egyik általuk készített üzlethelyiségét, ahol a legolcsóbb anyagokból próbáltak egyedi üzletbelsőt kialakítani. Egy másik boltbelső viszont Leonardo da Vinci rajzainak újragondolása nyomán született. A polcokat egy bonyolult kötélfeszítő szerkezet tartotta, ellensúllyal a végén. Az egyedi megoldásoknak azonban szorosan kapcsolódniuk kell a funkcióhoz. Herédiék például sohasem készítenek csupán látványelemként szolgáló díszleteket. Úgy vélik, ezzel a művilággal becsapnák a vásárlókat és a megrendelőket is. Az olcsó frázisok és poénok azonban könnyebben eladhatóak.
 

Az általunk tervezett kiállításról írták:

Csuhaj Ildikó Népszabadság Online 2011. április 29.

Nem volt Marslakó - Egy zseni ifjúkora
Kiállítás a Neumann-család tárgyairól

"Rengeteg tehetség"

Melyik a kedvenc tárgya? - kérdeztük
Selmeczi György belsőépítészt, aki azonnal egy Tornai Gyula által festett, Kann Lilyt, Neumann János anyai nagynénjét kislánykorában babával ábrázoló képre mutat, mondván: "gyönyörű, pazar" portréról van szó, mely számára a Róth Miksa ablak mellett a tárlat egyik "legféltettebb" tárgya. A kiállítás látványtervezője - a másik látványtervező Herédi Győző -, a Kaposvári Egyetem tanársegéde fontosnak tartotta elmondani, hogy "rengeteg tehetség" volt a Neumann-családban: az egyik a Kúria főbírája, emellett a nagybátyja annak a Dénes Zsófiának, aki Ady Endre menyasszonya volt. Egy másik híresség Rusznyák István az MTA elnöke volt, Ferenczi István pszichológus tanulmányt írt a gyerek-zseni Neumann Jánosról, Alcsuti Lili pedig művészettörténész volt és a Régi magyar ékszerek kötet szerzője. - A szellemiség a Neumann-családban egészen kivételes színvonalú és sokirányú volt - állapította meg Selmeczi György.

 

DOStalgia – 30 éves a PC kiállítás, NKA szakmai beszámolója:

A DOStalgia – 30 éves a PC című időszaki kiállítást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főépületében, a Közlekedési Múzeumban rendeztük meg, az időszaki kiállításoknak helyet adó Erzsébet-teremben, a Selmeczi György és Herédi Győző (Artes Stúdió) által kidolgozott előzetes látványterv maradéktalan megvalósításával, a látványtervezők és a múzeum Műszaki Osztályának közös megvalósításában.

 

Szakmai beszámoló az MMKM Öntödei Múzeuma „Ez mind öntvény!” kiállításról:

Az „Ez mind ötvény!” című kiállítás célja - az öntvénykészítés ősi technológiájának bemutatása látogatóbarát módon, a legmodernebb technikák segítségével – megvalósult. A látványtervet Selmeczi György és Herédi Győző készítette, kivitelező az Artes Kft. volt.

 

A csárdáskirálynő elmúlt 100 évét idéző kiállítás a Budapesti Operettszínház és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet együttműködésében készült. 

Látványtervező: Selmeczi György és Herédi Győző

Grafikus: Kőfaragó Gyula

 

Ön üzletet, éttermet vagy kávézót szeretne nyitni, reprezentatív és egyedi iroda tervezéséhez kér segítséget?

A belsőépítész segít önnek az elképzeléseit megfogalmazni, tervet alkotni és azt megvalósítani.  A belsőépítészet sokrétű tudást, tapasztalatot, a kivitelezés gyakorlatot és szerteágazó szakmai kapcsolatot igényel.

Az időt álló design, az értéket képviselő, jól funkcionáló tér az megtérülő befektetés.

Azt szeretné, hogy képzett szakemberek oldják meg a feladatot, az első perctől az utolsóig egy kézben legyen a tervezés, a kivitelezés, az irányítás és persze a felelősség? Keressen meg minket!

Az Ön együttműködő partnereként: Herédi Győző és Selmeczi György

 

Artes Belsőépítészet - Tervezés - Kivitelezés